Lånekontoret.jpg

Pantbanken Sverige kjøper Norges eneste pantbank.

Vi er utrolig glade for at vi siden 23. juni har vært representert også i Norge. Lånekontoret i Oslo har vært aktivt siden 1888 og er i dag Norges eneste pantbank.

Låneinstitusjonen har eksistert siden 1888 og har vært eid av en rekke storbanker opp gjennom årene, der siste eiere var Nordea og Nordea Finans. På begynnelsen av 1900-tallet fantes det et titalls pantbanker rundt omkring i Norge, men nå har Lånekontoret i mange år vært det eneste aktive pantbankkontoret. Gjennom oppkjøpet håper vi at folk i Norge skal kunne fortsette å låne på egne eiendeler i minst 130 år til. 

Forretningsidéen og låneformen er den samme som i Sverige og Finland. Du som kunde låner på løse eiendeler med annenhåndsverdi. Låneformen er en av verdens eldste og er unik på sin måte ved at kunden aldri risikerer å havne i gjeldsfellen. Renten i Norge er 3–3,25 % per måned, og låneperioden er fire måneder. Snittlånet i Norge er noe høyere enn i Sverige. 10 000 kr i Norge, mot 7000 kr i Sverige.

På samme måte som i Sverige og Finland holder Lånekontoret nettauksjoner av forfalte pantlån. Besøk Lånekontoret.no for å delta på våre auksjoner.

Skapad 2021-08-25

Tillbake till nyheter