Lånekontoret.jpg

Ab för Varubelåning kjøper Norges eneste pantebank.

Lånekontoret i Oslo har vært aktivt siden 1888 og er i dag Norges eneste pantbank. Siden juni 2021 er Lånekontoret en del av Ab for Varubelåning, som også eier Pantbanken Sverige.

Låneinstitusjonen har eksistert siden 1888 og har vært eid av en rekke storbanker opp gjennom årene, der siste eiere var Nordea og Nordea Finans. På begynnelsen av 1900-tallet fantes det et titalls pantbanker rundt omkring i Norge, men nå har Lånekontoret i mange år vært det eneste aktive pantbankkontoret. Gjennom oppkjøpet håper vi at folk i Norge skal kunne fortsette å låne på egne eiendeler i minst 130 år til, seir Peter Sundström vd för Ab för Varubelåning.

Forretningsidéen og låneformen er den samme i Norge som i Sverige og Finland. Du som kunde låner på løse eiendeler med annenhåndsverdi. Låneformen er en av verdens eldste og er unik på sin måte ved at kunden aldri risikerer å havne i gjeldsfellen. Renten i Norge er 3–3,25 % per måned, og låneperioden er fire måneder. Snittlånet i Norge er noe høyere enn i Sverige. 10 000 kr i Norge, mot 7000 kr i Sverige.

På samme måte som i Sverige og Finland holder Lånekontoret nettauksjoner av forfalte pantlån. 

Opprettet 2021-08-25

Tilbake til nyheter