endre-stil-lanekontoret.jpg

Vi kan selge gjenstanden din for deg.

Ifølge panteloven har vi ikke lov til å kjøpe ting fra kundene våre. Men fordi du som lånekunde kan levere inn ting uten krav om å hente dem igjen, blir resultatet egentlig det samme.

Du får penger umiddelbart, og du behøver ikke å betale tilbake hvis du ikke vil ha tilbake gjenstanden. Gjenstanden ligger hos Lånekontoret i låneperioden, slik at du kan kjøpe den tilbake innen forfallsdato hvis du ønsker. Hvis du ikke har hentet gjenstanden når låneperioden er slutt, selger vi varen for deg på auksjon. Hvis eiendelen din blir solgt for et beløp som er høyere enn lånegjelden og salgsgebyrene, går overskuddet til deg. Blir det derimot et underskudd, dekker vi dette. Du kan aldri bli tilbakebetalingspliktig når du låner hos Lånekontoret.

Slik selger du:

Fri värdering

1. Gratis verdivurdering.

En taksør undersøker og takserer eiendelen.

Vad erbjuder vi?

2. Hva kan vi tilby? 

Du får et lånetilbud på opptil 80 % av annenhåndsverdien.

Pengar direkt

3. Penger umiddelbart.

Hvis du velger å låne, får du pengene umiddelbart. Det finnes ingen krav om å hente gjenstanden igjen og betale tilbake pengene.

Vi säljer din vara

4. Vi selger varen din.

Hvis du ikke vil ha tilbake gjenstanden, selger vi den for deg når låneperioden er slutt. Et eventuelt overskudd går til deg.

Hvorfor selge gjennom Lånekontoret?

Fri värdering

Vi gir deg en gratis verdivurdering.

Vurderer du å selge noe? Kom til et av kontorene våre, så får du alltid en gratis verdivurdering av gjenstanden.

Från gitarr till traktor

Du kan alltid angre.

Vi beholder varen i hele låneperioden, og derfor kan du når som helst angre og løse ut varen eller forlenge lånet.

Överskottet går till dig

Overskuddet går til deg.

Hvis eiendelen din blir solgt på auksjon for mer enn vi har taksert den til, går overskuddet til deg.

Vanlige spørsmål og svar.

Vi tar imot nesten alt med annenhåndsverdi som kan selges på en av våre auksjoner.

De vanligste objektene vi får inn, er gull og smykker, men vi tar også mot Mummi-kopper, sølvbestikk, instrumenter og alt mulig annet.

En pantbank belåner gjenstandene, men det er et lån uten plikt til tilbakebetaling fordi du leverer inn et pant for lånet. Du får pengene umiddelbart når du leverer gjenstanden. Vil du ikke ha den tilbake, betaler du ikke tilbake pengene. Den belånte gjenstanden selges da på panteauksjon etter at lånet har forfalt. Hvis varen blir solgt for mer enn lånegjeld og salgsgebyrer, tilfaller overskuddet deg som kunde. Det finnes med andre ord mulighet for at du får mer penger etter salg, og du kan aldri bli tilbakebetalingspliktig.

En smart måte å selge ting du ikke lenger har glede av, men som kan glede noen andre.

Du kan hente ut varen i hele låneperioden. Det du leverer inn, legges opp som et lån, enten du vil ha det tilbake eller ikke. Lånet er uten forpliktelser, så du behøver ikke å betale tilbake hvis du ikke vil ha tilbake gjenstanden. Hvis du derimot angrer i løpet av låneperioden, kan du alltid hente gjenstanden igjen. Du betaler da tilbake lånebeløp, rente og gebyrer for den tiden gjenstanden har ligget hos oss. Vi sender ut en påminnelse til alle kunder når lånet har forfalt, om hva som er siste frist for å betale tilbake og hente gjenstanden igjen.

Vi selger varen på auksjon for lånekundens regning. Lånekontoret må få dekket lånegjeld og salgsgebyrer. Hvis varen blir solgt for mer, tilfaller overskuddet deg som kunde. Det finnes med andre ord mulighet for mer penger etter salget. Hvis varen derimot selges for mindre et lavere beløp, dekker Lånekontoret differansen. Du som lånekunde blir aldri tilbakebetalingspliktig.

Hvis du ikke vil ha tilbake gjenstanden, selger vi den for deg på panteauksjon. Skulle varen bli solgt for mindre enn det du har lånt, dekker Lånekontoret differansen. Du som lånekunde kan aldri bli tilbakebetalingspliktig.